Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 678 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Savanyú leves

Hozzávalók

5 gerezd fokhagyma
2 karéj barna kenyér
(kb. 15 dkg)
3-4 dl füstölthús-f?z?lé
1 húsleveskocka
1 babérlevél o ?rölt bors
2 ev?kanál olaj
1 fej vöröshagyma
fél üveg vegyes vágott
savanyúság (vagy 25 dkg
savanyú káposzta)
1 ev?kanál pirospaprika
1 ev?kanál citromlé
cukor o só o 4 tojás

      El?készítése: a fokhagymát megtisztítom és összezúzom, a kenyeret kis kockákra vágom, majd összekeverem, és a fokhagymás kenyérkockákat 1 liternyi, vízzel kiegészített füstölthús-lével leforrázom. A húsleveskockát hozzáadom, és 15 percig forralom. Közben babérlevéllel, borssal f?szerezem. A hagymát megtisztítom, finomra aprítom, a forró olajon megfuttatom, majd a lecsöpögtetett savanyúságot rádobom, és kevergetve üvegesre párolom. A t?zr?l lehúzva a pirospaprikát belekeverem, és félreteszem. Elkészítése: a levest lesz?röm. A visszamaradt fokhagyma- és kenyérdarabokat a citromlével és fél deci vízzel turmixgépben pépesítem vagy szitán áttöröm. A pürét a leveshez adom, csipetnyi cukorral ízesítem, és a paprikás savanyúságot beleöntve, jól összeforralom. (Ha nem elég sós, megsózom.) 5 percig f?zöm, végül az egyenként beleütött tojásokkal még 10 percig kis lángon forralom.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 302 kcal / 1269 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói furmint 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY