Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 395 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Savanyú tüd?

Hozzávalók

60 dkg borjú- vagy
sertéstüd?

1-2 szál sárgarépa
és petrezselyemgyökér
babérlevél
1 citrom (vagy ecet és cukor)
4-5 szem egész fekete bors
2-2 ev?kanál olaj és liszt
1 kiskanál cukor
2 dl s?r? tejföl

      A tüd?t annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi leöntjük, és addig f?zzük, amíg vörösesbarnás színét elveszti. Ezután lesz?rjük, hideg vízzel alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, a hörg?kt?l megszabadítjuk. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, és ismét fölrakjuk f?ni annyi sós vízben, amennyi ellepi. A megtisztított zöldséget egészben hagyva hozzáadjuk, a babérlevelet, egy darabka citromhéjat és az egész borsot beledobjuk. Puhára f?zzük, majd a zöldséget kivesszük bel?le, mert csak az íze fontos. A megf?tt tüd?t az olajon a lisztb?l pirított rántással bes?rítjük. A tejfölt belekeverjük, átmelegítjük, de már nem forraljuk. A citromlével (vagy ecettel és cukorral) pikánsra ízesítjük. Leginkább zsömlegombóc illik hozzá.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY