Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 229 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gesztenyés pulykamell

Hozzávalók (6 személyre)

75 dkg pulykamellfilé, só
a töltelékhez:
3 tojás, 15 dkg gesztenye-
massza (nem baj, ha édes)
1 csirkemáj
10 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
1 zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál ?rölt bors
késhegynyi reszelt
szerecsendió
a fólia lekenéséhez:
1 ev?kanál olaj

      El?készítése: a pulykamellet lapjában vékony szeletekre vágom, majd egy alufólia lapon úgy helyezem el azokat, hogy félig fedjék egymást. Így egy összefügg? nagy lapot kapok. Megsózom és félreteszem. A töltelékhez a tojásokat felverem, hozzáteszem a szétmorzsolt gesztenyemasszát, az elkapart májat, a nagyon finomra vágott vagy darált nyers gombát, a felkockázott füstölt szalonnát, az apróra darabolt zsemlét, a zúzott fokhagymát valamint a f?szereket. Az egészet alaposan összekeverem, és néhány percig pihentetem. El?készítése: a tölteléket a húslapra kenem, majd úgy csavarom fel, mint a rétest szokás. Beolajozott alufólia lapra fektetem a tekercset, és becsomagolom. Tepsiben el?melegített forró süt?be tolom, és közepes lánggal 45 percig sütöm. A fóliában hagyom kih?lni, ezután átcsomagolom egy új fóliába és egy napig dermesztem. Tálalás el?tt ujjnyi vastag, szép ferde szeletekre vágom, és mikrosüt?ben vagy grillsüt?ben átforrósítom. Párolt gyümölccsel és rizibizivel tálalom. Ez a gesztenyés pulykamell hidegen is nagyon jó.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 264 kcal / 1108 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Siklósi chardonnay barrique.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY