Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1199 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mézes- kalácstorta

Hozzávalók (6-8 személyre)

a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg méz
10 dkg NapKincse
kristálycukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 kiskanál
szódabikarbóna
kb. 0,5 dl tej
1 kiskanál mézes-
sütemény-f?szer
a tészta nyújtásához:
liszt
a krémhez:
3 dl tej
2 ev?kanál méz
4 ev?kanál búzadara
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
a díszítéshez:
40 dkg vegyes aszalt
gyümölcs

      A tésztához valókat ösz-szegyúrjuk, és fóliába csomagolva, h?t?szekrényben legalább egy napig pihentetjük. A mézes tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és süt?papírral bo-rított tepsire fektetve, el?melegített süt?ben 180 °C-on (légkeveréses süt?ben 165 oC) 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süt?b?l kivéve azon melegében 10-12 darab, egyre kisebb háromszöget vágunk ki bel?le. A krémhez a tejet a mézzel felforraljuk, belef?zzük a búzadarát. Ha langyosra h?lt, a porcukorral habosra kevert vajat is hozzáadjuk. A lapokat a krémmel megkenve egymásra helyezzük, a kinyúló sarkokat apróra vágott aszalt gyümölccsel megszórjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc + pihentetés.
Egy adag: 926 kcal / 3870 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Villányi hárslevel? 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY