Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 565 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Borsos lazac kaviáros burgonyával

Hozzávalók

60 dkg nyers, füstölt lazac
1-1 mokkáskanál ?rölt
fekete, zöld és piros bors
1 mokkáskanál morzsolt
oregano
1 dl extra sz?z olívaolaj
a körethez:
80 dkg közepes burgonya
1 kiskanál só
1 ev?kanál margarin
4 ev?kanál tejszín
1 kis doboz fekete kaviár
a díszítéshez:
1 kisebb freez saláta

      A háromféle borsot meg az oreganót az olívaolajban elkeverjük. A lazacot vékony szeletekre vágjuk vagy szétszedjük, és a f?szeres olajjal mindegyik szeletnek mindkét oldalát alaposan bekenjük. Lapos, peremes tálban a szeleteket egymásra fektetjük úgy, hogy minél nagyobb felületen fedjék egymást. Legalább 3-4 órára, még jobb, ha 24 órára h?t?szekrénybe tesszük, hogy ízei összeérjenek. Tálalás el?tt legalább 1 órát szobah?mérsékleten tartjuk, nehogy túlságosan hideg legyen. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára f?zzük. Lesz?rjük, lecsepegtetjük, és 10 percen át h?lni hagyjuk. Végül a margarinnal és a tejszínnel együtt burgonyatör?vel összetörjük. A lecsöpögtetett, legyez? alakúra hajtott halszeletek mellé halmozzuk, és a kaviárral megszórjuk. A freez salátával díszítve kínáljuk.


Elkészítési id?: 20 perc + érlelés.
Egy adag: 870 kcal / 3637 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri chardonnay barrique 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY