Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1166 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Lépcs?s diótorta

Hozzávalók (12 szelethez)

35 dkg liszt
30 dkg vaj
10 tojássárgája
10 dkg darált dió
5 dkg cukor
a tészta nyújtásához:
liszt
a krémhez:
4 dl tej
1 zacskó f?zni való
vaníliás pudingpor
15 dkg darált dió
15 dkg NapKincse
kristálycukor
2 tojás
5 dkg reszelt
csokoládé
20 dkg vaj
a tetejére:
15 dkg étcsokoládé

      A lisztet a vajjal, a tojások sárgájával, a darált dióval és a cukorral alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és 6 darab, egyre kisebb átmér?j? lapot vágunk bel?le. Süt?papírral borított süt?lemezen, 180 °C-ra (légkeveréses süt?ben 165 °C) el?melegített süt?ben megsütjük. A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral, a dióval, a cukorral meg a tojásokkal kis lángon s?r?re f?zzük. A t?zr?l levéve belekeverjük a reszelt csokoládét, majd ha langyosra h?lt, a habosra kikevert vajat is hozzáadjuk. A tésztalapokat a krémmel megkenve egymásra helyezzük, végül g?z fölött megolvasztott csokoládéval leöntjük.


Egy adag: 792 kcal / 3310 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji furmint `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY