Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 60 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Libamáj zsírjában sütve

Hozzávalók (4 személyre)

450-500 gr-os libamáj
1000 gr b?rös libaháj
1 közepes fej vöröshagyma
10 szem feketebors
tengeri só

      A libamájon, ha epés részt látunk, levágjuk róla. Jeges sós vízben 1-2 órán át áztatjuk. A libahájat 30 mm x 30 mm-es kockákra vágjuk. Egy két és fél literes lábosban t?zre tesszük a hájat. Közepes h?fokon kevergetjük, olvasszuk a hájat. Amikor már a hájdarabok úsznak a libazsírban, de még nem pirulnak, beletesszük a kiázott és leszárított libamájat, a félbevágottt hagymát és a feketeborsszemeket. Megsózzuk és fed? alatt sütjük. Igaz inkább abálódik, párolódik, mert a hájból is és a májból is sok folyadék sül ki. A máj viszont ily módon készítve világosabb, szaftosabb lesz. 10-15 perc után megfordítjuk a májat. Óvatosan nyúlunk alá egy lapátkanállal és így fordítjuk a másik felére, nehogy eltörjön. Még 10 percig ezen az oldalán is sütjük, majd a lapátkanállal kiemeljük egy porcelán tálba. a hagymát is kivesszük a zsiradékból, mert kés?bb megégne. Er?sebb h?fokon tovább sütjük a hájat, amíg minden folyadék elpárolog, libazsír kitisztul és szép arany barnára sülnek a libahájkockák. Tésztasz?r?n keresztül egy két literes lábosba öntjük a libazsírt. Mer?kanál segítségével megnyomkodjuk a hájat, hogy minél több zsír kifolyjon bel?le. A kipréselt hájat, (libatöpörty?t) egy tálba öntjük, összerázzuk sóval és kiveszük bel?le a borsszemeket. Tálalás melegen: A meleg libamájat felszeleteljük kb. 5 mm-es szeletekbe. Forró tányérokra elozstjuk a szeleteket, hagymás törtburgonyával ropogósra sütött hagymakarokákkal és friss meleg töpörty?vel tálaljuk. Tálalás hidegen: Az átsz?rt libazsírt a porcelán tálban lév? sültmájra öntjük és hagyjuk kih?lni. Amikor már szobah?mérséklet?re h?lt, betesszük a h?t?szekrénybe, hogy a libazsír megszilárduljon. Az esetlegesen zsírjából kiálló májat bekenjük zsiradékkal, így hosszabb ideig eltartható. A tányérokat leh?tjük. A zsírból kiemelt letisztított májat deszkára tesszük és kb. 3 ,,-es szeletekre vágjuk. A tányérokon elosztjuk a szeleteket, Libazsírt, paprikát, paradicsomot teszünk mellé. Sót, pirospaprikát és pirított kenyeret adunk mellé.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY