Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 584 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Fokhagymás brokkolileves

Hozzávalók

25-30 dkg friss vagy
fagyasztott brokkoli
2 dl kefir vagy joghurt
1 ev?kanál liszt
4 gerezd fokhagyma
2 ev?kanál olaj
1 kiskanál piros
f?szerpaprika
2 tyúkhúsleveskocka
5 dkg cérnametélt
csipetnyi porcukor
1 kiskanál Vegeta
a tetejére díszítésül:
kis darabka
paradicsompaprika

      El?készítése: a friss vagy a még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágom. A kefirt és fél deci vizet a liszttel simára keverek. Elkészítése: a zúzott fokhagymát megfuttatom a forró olajon, majd ráteszem a brokkolit, és kissé lepirítom. A t?zr?l lehúzva gyorsan belekeverem a pirospaprikát, felöntöm 1 liternyi vízzel, és a t?zre visszatéve felforralom. Hozzáadom a húsleveskockákat és kevés sót. Ha ismét forr, beleszórom a cérnametélt. Újraforrástól számított két percig f?zöm, végül a lisztes kefirrel behabarom. Közben folyamatosan kevergetem, nehogy csomós maradjon. Jól kiforralom, végül csipetnyi cukorral ízesítem.


Elkészítési id?: kb. 30 perc.
Egy adag: 225 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Budai sauvignon blanc `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY