Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 261 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Mesés kacsapecsenye

Mesés kacsapecsenyeHozzávalók

1 konyhakész
pecsenyekacsa
(kb. 1,4 kg)
1,5 zacskó KNORR
Delikát Borsos-
Mustáros Villámpác
1 alma vagy narancs
1-1,5 dl világos sör

      A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, ha szükséges, a tolltokokat gondosan kihúzo-gatjuk bel?le. B?rét a mellénél kicsit átlósan, több helyen beirdaljuk. A villámpáccal kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva, h?t?szekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a jól megmosott gyümölcsöt a hasüregé-be rejtjük, ami arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük. Tepsibe fektetjük, a sörrel megkenegetjük, és alufóliával letakarva, közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük. Az alufóliát úgy borítsuk a tepsire, hogy az ne érjen a kacsa b?réhez! Közben kisül? zsírjával és a sörrel gyakorta meglocsoljuk. A sütés utolsó harmadára a fóliát levesszük, hogy a szárnyas szép pirosra süljön. Burgonyapüré és párolt káposzta illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc + érlelés.
Egy adag: 350 kcal / 1463 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi kékoportó 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY