Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 502 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zabpelyhes rakott karfiol

Hozzávalók

10 dkg zabpehely, 5 dkg vaj
75 dkg tisztán mért karfiol
só, 1 kis vöröshagyma
3 dl tejföl, 2 tojás
1 csokor petrezselyem
késhegynyi tört borókabogyó
?rölt fehér bors
a tepsi kikenéséhez:
vaj, 1 ev?kanál zsemlemorzsa

      El?készítése: a zabpelyhet kis serpeny?ben állandóan kevergetve 1 deka vajon megpirítom. (Nem szabad magára hagyni, mert igen gyorsan megéghet!) Térfogatához képest dupla meny-nyiség? vízzel leöntöm, és 10 percig állni hagyom, hogy megduzzadjon. Közben a karfiolt kis rózsáira szedem, megmosom, lecsöpögtetem, majd enyhén sós, forrásban lév?vízben 5 percig f?zöm. Lesz?röm és kih?töm. Elkészítése: egy tepsit vagy t?z-álló tálat vajjal kikenek, a zsemlemorzsával megszórom, majd a karfiol felét elterítem benne. A megtisztított és nagyon finomra vágott hagymát a maradék vajon megfonnyasztom, és a tejfölbe keverem. Hozzáöntöm a felvert tojást, beleszórom a finomra aprított petrezselymet és a f?szereket, megsózom, ezután kettéosztom. Az egyik felébe belekeverem az áztatott zabpelyhet, amit ráöntök a karfiolra. A maradék karfiollal betakarom, az öntet másik felét a tetejére locsolom. El?melegített, forró süt?be tolva, szép pirosra sütöm.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 390 kcal / 1638 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi cserszegi f?szeres `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY