Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1069 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Finn almatorta

Finn almatortaHozzávalók (8 szelethez)

a tésztához: 15 dkg margarin (vaj is lehet)
1 dl (kb. 9-10 dkg) cukor
2 tojás
1 dl kb. (5 dkg) darált mandula
3 dl (kb. 20 dkg) finomliszt
1 kiskanál ?rölt fahéj
a töltelékhez: 60 dkg alma
2 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

      A margarint a cukorral jól kikeverjük (robotgéppel magas fokozaton 2 perc alatt), majd a tojásokat egyenként beleütjük. A darált mandulát meg a lisztet hozzáadjuk, és a fahéjjal f?szerezve összedolgozzuk. Ezt a ragacsos masszát vizes kézzel (vagy késsel) süt?papírral bélelt kisebb (20x30 centis) tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy jó ujjnyi magas pereme is legyen. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kimetsszük, majd húsát fölszeletel-jük és s?r?n a tésztára rakosgatjuk. A tojásokat kissé fölverjük, a te- jet hozzáadjuk, az almára öntjük. A vaníliás cukorral meghintjük, és el?melegített süt?ben, az alsó rácson, nagy lánggal (225 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 25 percig sütjük. Megvárjuk amíg langyosra h?l, szeleteljük és tálaljuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 442 kcal / 1848 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY