Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1211 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mustos sajtpuding

Hozzávalók

10 dkg gomba
15 dkg ementáli
4 tojás, 5 dkg vaj
Vegeta és só
?rölt fehér bors
4 dl tej, 1 dl must
6 púpozott ev?kanál liszt
a tálaláshoz:
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
a kikenéshez: vaj

      El?készítése: a gombát megtisztítom és apróra vágom. A sajtot lereszelem. A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjékb?l kemény habot verek. Vajjal kikenek egy süt?formát vagy t?zálló tálat. Elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverem a puha (de nem olvasztott) vajjal, vegetával, sóval és borssal. Ezután apránként, felváltva hozzáadom a tejet, a mustot és a lisztet, majd belekeve-rem a reszelt sajtot és a gombát. Végül óvatosan belefor-gatom a tojáshabot. A sajtos masszát a formába töltöm. Tetejét késsel elsimítom, és a formát kétujjnyi vízzel megtöltött tepsibe helyezem. Tepsist?l el?melegített, forró süt?be teszem. Addig g?zölöm, amíg a beleszúrt hurkapálca száraz marad. Tálalás el?tt a pudingot a formából meleg tálra borítom, és cikkekre vágom. Közben a tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát és egy kevés sót, majd a puding alá öntöm.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 590 kcal / 2478 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor Mohácsi olaszrizling `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY