Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1434 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Rokfortos sz?l?saláta

Hozzávalók

50 dkg nagy szem?
sz?l?, 1 csokor újhagyma
5 dkg durvára vágott
dióbél
10 dkg reszelt rokfort
a mártáshoz:
2 ev?kanál olaj
1 kiskanál mustár
1 dl frissen préselt
must, só, ?rölt bors

      El?készítése: a sz?l?t leszemezem, megmosom, leszárítom. A megtisztított zöldhagymát zöldjével együtt vékony karikákra vágom. Elkészítése: az olajat a mustárral addig keverem, amíg opálos nem lesz, majd apránként hozzáadom a mustot, megsózom, megborsozom. Mély salátástálba szórom a sz?l?t, a hagymát, a diót és a reszelt sajt felét, ezután ráöntöm a mártást. Összeforgatom, és a maradék sajttal meghintve lefedem. H?t?-szekrényben néhány órán át érlelem. Úgy az igazi, ha mag nélküli, vagy kevés magvú sz?l?b?l készül. Az igazán ínyencek a sz?l?szemeket éles késsel kettévágják, és kipiszkálják bel?lük a magokat.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 365 kcal / 1540 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji szamorodni édes `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY