Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 768 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Cserepes lecsó krumplival

Cserepes lecsó krumplivalHozzávalók

50 dkg burgonya
50 dkg zöldpaprika
2 nagy vöröshagyma
2 paradicsom
3 dl tejföl
4 ev?kanál olaj
1 ev?kanál piros
f?szerpaprika
1 ev?kanál Vegeta
1 kiskanál só
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál cukor

      El?készítése: fél órára hideg vízbe áztatok egy közepes méret? cserépedényt (római tálat). Közben a burgonyát meghámozom és négybe vágom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, felszeletelem, a paradicsomot apró darabokra metélem, a megtisz-tított vöröshagymát felkarikázom. Elkészítése: a kiöblített cserépedényben egyenletesen elosztom a burgonyát, meghintem vegetával, majd a következ? sorrendben rakom bele a hozzávalókat: hagymakarikák, zöldpaprikaszeletek, a pirospaprikával, zúzott fokhagymával, sóval, cukorral és vegetával elkevert tejföl, végül a paradicsomdarabkák. Az olajat rálocsolom a tetejére, és a tálat saját fedelével lezárva hideg süt?be tolom. Ekkor begyújtom, és a lecsót takaréklángon kezdem el párolni. 15 perc múlva a lángot fokozatosan közepes er?sség?re emelem, és még másfél órán át a süt?ben hagyom. Tálalás el?tt egy kevés tejfölt locsolok a tetejére.


Elkészítési id?: kb. 2 óra.
Egy adag: 450 kcal / 1890 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Mohácsi kadarka 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY