Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1244 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Pelyhes-túrós gyümölcskrémHozzávalók

25 dkg gyümölcs ízlés szerint, 2 dl tej, 2 dl tejszín
15 dkg tehéntúró, 4 ev?kanál zabpehely
3 ev?kanál méz, 2 zacskó habfixáló
1 kiskanálnyi reszelt citromhéj, csipetnyi só

      El?készítése: a tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelel?en kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínbôl az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom. Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem, és jól leh?töm.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 377 kcal / 1583 kJ.
Italajánlat: félédes pezsg?.

Jótanács: A krém el?z? nap is elkészíthet?, mert a habfixáló megakadályozza, hogy öszszeessen. A zabpehely felszívja a fölösleges nedvességet, és egynem?, kissé krémszer? massza lesz bel?le..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY