Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 795 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Lecsós gombaragu

Lecsós gombaraguHozzávalók

50 dkg erdei gomba
vegyesen, 4 zöldpaprika
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
2 ev?kanál olaj
1 ev?kanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só és tört fekete bors
ízlés szerint (Húsev?k
karikázzanak bele
1 szál füstölt kolbászt!)

      El?készítése: a gombát megmosom. Ha szükséges, letisztítom, és nagyobb darabokra vágom. A hagymát meghámozom, vékonyra karikázom, a megmosott zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. A tejszínt a liszttel simára keverem. Elkészítése: a forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a zöldpaprikát és a gombát, majd megsózom, megborsozom. Fed? alatt saját levében puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Megszórom a finomra aprított petrezselyemmel, hozzáadom a pépesre zúzott fokhagymát, és beleöntöm a lisztes tejszínt. Végül hozzáteszem a paradicsomot, és kevergetés közben egy-két percig forralom. Rósejbnit vagy sült krumplit tálalok hozzá.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 214 kcal / 898 kJ.
Italajánlat: száraz siller (Villányi kékfrankos siller `01).

Jótanács: A gombát csak akkor hámozom meg, ha már vastag és foltos a héja. Egyébként jól megmosom, szárát - mint a ceruzát - kihegyezem. Nem szabad áztatni, mert értékes fehérjéi kioldódnak! Természetesen a csiperke is megfelel? ehhez az ételhez, de csak frissen szabad elkészíteni..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY