Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1374 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Diós rántott karalábé karcsúsító salátával

Diós rántott karalábé karcsúsító salátávalHozzávalók

4 nagyobb zsenge
karalábé

10-12 dkg finomliszt
3 tojás
8-8 dkg zsemlemorzsa
és darált dió
a sütéshez:
b? olaj
a salátához:
2 kisebb cukkini
1 csomó új sárgarépa
1 kis csomó lila
újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 pohár natúr joghurt
1 kiskanál porcukor
pár csepp citromlé

      A karalábékat vékonyan meghámozzuk, és kb. 1,5 centi vastagra fölszeleteljük. Enyhén megsózzuk, de borsot is szórhatunk rá. Ezután egyenként lisztbe, felvert tojásba és darált dióval összekevert zsemlemorzsába hempergetjük. B?, forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük, majd konyhai papírtörl?re szedve a felesleges zsíradékot leitatjuk róluk. A következ? salátával tálaljuk: a cukkinit és a répát meghámozzuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A vékonyra fölkarikázott újhagymával és a fölaprított petrezselyemmel összekeverjük. A joghurtot a porcukorral, néhány csepp citromlével és egy gondolatnyi sóval simára keverjük, végül az összes zöldség-félét beleforgatjuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 2149 kcal / 514 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Siklósi olaszrizling 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY