Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 953 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Epres túrógombóc

Epres túrógombócHozzávalók

2 tojás
8 dkg vaj vagy margarin
50 dkg tehéntúró
4 csapott ev?kanál búzadara

4 ev?kanál zsemlemorzsa
16 szem eper
a tálaláshoz:
2 dl tejföl
a tetejére:
2-3 ev?kanál porcukor

      A tojások sárgáját 3 deka olvasztott vajjal simára keverjük. A túrót szitán áttörjük és a darával együtt a tojássárgájához adjuk, majd 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a túrós masszába forgatjuk. H?t?szekrényben 1 órán át pihentetjük, hogy a dara megdagadjon. Ezalatt a maradék vajat fölolvasztjuk, és a morzsát közepes lángon, szorgalmasan kevergetve aranysárgára pirítjuk benne. Kb. 2 liter vízbe sót szórunk és felforraljuk. A túrós masszából nedves kézzel 16 pingponglabda nagyságú gömböt formálunk, mindegyik közepébe egy-egy szem epret nyomunk és óvatosan a forró vízbe dobjuk. Ha a víz újra forr, a lángot mérsékeljük, hogy a gyöngyözve forró vízben a gombócok inkább csak dagadjanak, mint f?jenek. Amikor feljönnek a víz színére, még nincsenek készen, további 6-8 percig kell ?ket f?zni. Ezután sz?r?kanállal hideg vízbe átszedjük, így kívülr?l hirtelen kérget kapnak, és nem esnek szét kés?bb sem. Végül jól lecsöpögtetve a gombócokat a morzsában meghempergetjük. Melegen, tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve tálaljuk, de önthetünk köré epermártást is. Ehhez kb. 30 deka tisztított epret 2 ev?kanál mézzel turmixolunk, majd átsz?rjük és megmelegítjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 663 kcal / 2772 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Szamorodni Édes `93.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY