Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 976 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Almás rózsaimbisz

Almás rózsaimbiszHozzávalók

4 szép rózsa szirmai
2,5 dl száraz pezsg?
1 lap zselatin
2 dl száraz fehérbor
és 2 dl víz
20 dkg mélyh?tött,
tisztított, f?tt garnélarák
1 kicsi ranett alma
a mártáshoz:
2 pohár natúr joghurt
só, frissen ?rölt rózsabors
2-3 gyöngyhagyma vagy
2 szál zsenge újhagyma
8-10 friss mentalevél

      A rózsaszirmokat legalább egy órára a pezsg?be áztatjuk. A zselatint a kissé meglangyosított bor és víz keverékében feloldjuk. A rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, magházát kiemeljük és húsát vékony szeletkékre metéljük. A rákokat, a pezsg?t?l lecsöpögtetett rózsaszirmokat meg az almaszeleteket négy egyforma kis üvegtálkába osztjuk, és a zselatinos borral a tál pereméig felöntjük. Leg- alább egy órára h?t?szekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Ezalatt a joghurtot sóval, rózsaborssal, finomra vágott gyöngyhagymával és mentalevéllel alaposan összekeverjük. Négy desszertes üvegtányérra öntjük, az üvegtálkákat egy másodpercre forró vízbe mártjuk, majd tartalmukat egy mozdulattal ügyesen a f?szeres joghurt közepére borítjuk. El?ételként, a büféasztal gyöngyszemeként tálalhatjuk.


Elkészítési id?: 30 perc + áztatás és h?tés.
Egy adag: 435 kcal / 1816 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Tokaji sárgamuskotály 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY