Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 130 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zöldkenyér

ZöldkenyérHozzávalók

5 dkg zsenge, vékony
sötétzöld zöldbab
1 kiskanál olívaolaj
25 dkg natúr krémsajt
vagy ömlesztett sajt
kiskanálnyi friss
mentalevél, só, ?rölt bors
8-10 dkg olajos tonhal
1 konzerv ajókafilé
vagy 1 mokkáskanál
szardellapaszta
5 kiskanál majonéz
15 dkg rokfort vagy
más kéksajt
4 salátalevél
4 ujjnyi vastag szelet
szögletes rozskenyér
fél-fél csokor metél?-
hagyma és kakukkf?
petrezselyem

      A megtisztított, apróra vágott zöldbabot lobogva forró sós vízben puhára f?zzük. Sz?r?kanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, tálba szórjuk. Az olívaolajjal meglocsoljuk, és 5 deka krémsajttal, egy mokkáskanálnyi finomra vágott, friss mentalevéllel, pici sóval, meg ?rölt borssal összekeverjük. A tonhalról az olajat lecsöpögtetjük, másik tálban az ajókafilével együtt villával összetörjük, és 3 ev?kanál majonézzel eldolgozzuk. A puha rokfortot az apróra vágott salátalevéllel simára keverjük. A sajtos zöldbabkrémmel egy szelet kenyeret megkenünk, a következ?t ráfektetjük, erre tonhalas massza kerül, a harmadikra pedig a rokfortos krém. A negyedik szelet kenyérrel befedjük a tortácskát. A maradék krémsajtot, majonézt, finomra aprított metél?hagymát kikeverjük, és a kenyértortácska minden oldalát egyenletesen bekenjük vele. Tetejét és oldalait felaprózott menta, kakukkf? és petrezselyem keverékével megszórjuk. Legalább 2 órára h?t?szekrénybe tesszük, miel?tt éles késsel kisujjnyi szeletekre vágva kínáljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + h?tés.
Egy adag: 806 kcal / 3368 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki sauvignon blanc `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY