Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1546 1 2 ... 1633  Utolsó


Spárgatempura gyömbérmártással

Hozzávalók

a mártáshoz:
2 ev?kanál vörösborecet
fél citrom leve
4 ev?kanál édes fehérbor
2 kiskanál szójamártás (készen kapható), 4 ev?kanál mustár
2 kiskanál cukor
2 kiskanál currypor
1 chili paprika
6 dkg friss gyömbér
75 dkg szólóspárga
a tésztához:
10 dkg liszt, 2 tojás
1 mokkáskanál só
2 dl tej, 5 dkg szezámmag
a sütéshez:
olaj
a díszítéshez:
arasznyi póréhagyma

      El?ször a mártást készítjük el. A vörösborecetet, a citromlevet, a fehérbort, a szójamártást, a mustárt, a cukrot, a curryport összekeverjük. A chili paprikát hosszában félbehasítjuk, magházát kikaparjuk, húsát apróra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, mindkett?t az ízes lébe dobjuk. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk és kisujjnyi darabokra vágjuk. Mindegyikbe keresztbe egy-egy fogvájót szúrunk. A tésztához a lisztet, a tojást, a sót meg a tejet összekeverjük. A fogvájónál fog- va beleforgatjuk a spárgadarabokat, majd a szezámmagba hempergetjük. Közepesen forró olajban 7-8 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük, póréhagymával díszítjük. A gyömbéres mártásba mártogatva falatozzuk. Elkészítési id?: 45 perc


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 375 kcal / 1568 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Badacsonyi Muscat Ottonel.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY