Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1330 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Tulipánfánk

TulipánfánkHozzávalók

32 tulipánszirom
a palacsintatésztához:
15 dkg liszt, 3 tojás, só
5-5 ev?kanál tej és víz
a sütéshez: olaj
a tetejére:
porcukor

      A lisztet mély tálba szórjuk és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások sárgáját egy csipetnyi sóval, a tejjel és a vízzel felverjük, majd a liszt mélyedésébe öntjük és fakanállal összekeverjük. Legalább 30 percig pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a lisztes masszába forgatjuk. A tulipánszirmokat megmossuk és egy tiszta konyharuhával gyengéden, de alaposan leszárogatjuk. Az olajat megforrósítjuk, a tulipánszirmokat kettesével a tésztába mártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.


Elkészítési id?: 35 perc + pihentetés.
Egy adag: 280 kcal / 1171 kJ.
Italajánlat: félszáraz pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY