Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1545 1 2 ... 1633  Utolsó


Spárga mesés mártásokkal

Hozzávalók

      Bármelyik változatot is f?zzük, a spárgát ugyanúgy készítjük el? hozzá. Vagyis személyenként kb. 50 dekát számítunk, amit megtisztítunk, pontosabban vékony küls? hártyáját lefejtjük, a szárak alját levágjuk. Ezután ötösével-hatosával kötegekbe rendezzük, össze is kötjük, majd enyhén sós, cukros, esetleg pár kanálka citromlével is ízesített, forrásban lév? vízben roppanósra f?zzük. A vékony levesspárgának meg a zöldspárgának 8-10 perc f?zés kell, míg a vastag szólóspárgának 12-15 perc. Ha kész, lecsöpögtetjük, és a kötöz?zsineget leszedjük róla. El?melegített tányérokra rakjuk (olvasztott vajjal fényezhetjük is) és valamilyen mártással nyakon öntjük. hollandi mártással 4 tojássárgáját 1 kiskanál mustárral, parányi sóval, fél deci száraz fehérborral és 2 ev?kanál citromlével kis lángon simára keverünk. 25 deka olvasztott vajat kis adagokban belecsurgatunk. Kevergetve melegítjük, amíg sima, s?r?és bársonyos lesz, de forralni nem szabad, mert a tojás kicsapódik! Végül kissé megsózzuk, esetleg pár csepp citromlével utánaízesítjük. Ha nem tálaljuk azonnal, akkor jeges vízbe állítjuk, és kevergetve kih?tjük. bazsalikomos mártással 2-3 vékony szelet húsos szalonnát fölaprítunk, és 1 ev?kanál olajon ropogósra sütjük. Sz?r?lapáttal kiemeljük, visszamaradó zsírjában pedig felolvasztunk 2 deka vajat. Ebben megfonnyasztunk fél fej reszelt vöröshagymát, majd 1 kiskanál liszttel meghintjük. Fél percnyi pirítás után 2 deci tejszínnel és 1,25 deci húslevessel fölöntjük, kevergetve s?r?re f?zzük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, 1 csokor fölaprított bazsalikommal f?szerezzük, de kerülhet bele parányi zúzott fokhagyma is. Végül merül?mixerrel pürésítjük. Tálaláskor a ropogós szalonnával megszórjuk, és kerülhet rá néhány bazsalikomlevél is. avokádókrémmel 2 érett avokádót meghámozunk, félbevágunk, magját kiemeljük, húsát nem túl finomra összetörjük. Megsózzuk, 3-4 ev?kanál citromlével, 2 ev?kanál tökmagolajjal és 3-4 ev?kanál szárnyashúslevessel összekeverjük. Ha lehet, minél hamarabb tálaljuk, mert gyorsan megbarnul. Tálaláskor a spárga köré halmozzuk, fölkarikázott újhagymával megszórjuk. Tehetünk mellé friss zsázsát és 1-1 szelet füstölt sonkát is.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY