Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1543 1 2 ... 1633  Utolsó


Spárga krémmártásban sonkás palacsintával

Hozzávalók

1 kg szólóspárga
fél citrom
1-1 kiskanál só és cukor
a mártáshoz:
12,5 dkg natúr tejszínes krémsajt
4 ev?kanál tejföl (20%-os)
1 ev?kanál liszt
1 mokkáskanál só
fél citrom leve
a körethez:
8 hagyományos módon sütött, sós palacsinta
8 szelet gépsonka
a díszítéshez:
kapor

      A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, majd 8-10 szálat a fejénél összefogunk és egyforma hosszúságúra vágunk. Vékony zsineggel összekötve csinos kis kötegekké rendezzük. Közben lábasban vizet forralunk, a citromot beledobjuk, sóval és cukorral ízesítjük. A spárgát belerakjuk, majd a lángot mérsékelve, 12-15 perc alatt (a szálak vastagságától függ?en) félpuhára f?zzük. Ha kész, sz?r?kanállal óvatosan jeges vízbe szedjük. Megvárjuk, amíg kih?l, lesz?rjük, lecsepegtetjük. A mártáshoz a krémsajtot a tejföl felével kis lángon, kevergetve fölmelegítjük. A lisztb?l és a maradék tejfölb?l habarást készítünk, a krémsajtos masszát ezzel s?rítjük. Megsózzuk és a citromlével ízesítjük; ha túl s?r? lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. A palacsintákra egy-egy szelet sonkát fektetünk és jó szorosan föltekerjük, végül kicsit ferdén, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megmelegítjük. A spárgákat, miután a zsineget leoldottuk róluk, szintén megmelegítjük, tálra rakjuk. A forró mártással leöntjük és a sonkás palacsintával körítjük. Tetejét kaporlevéllel díszítjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 428 kcal / 1790 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Balatonsz?l?si Sauvignon Blanc` 99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY