Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 351 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Göngyölt hús Ákos kedvére

Göngyölt hús Ákos kedvéreHozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott sertéskaraj

1 vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
4 vékony szelet húsos szalonna
4 kiskanál mustár
2 ecetes uborka
1-1 kiskanál ketchup és liszt

      A húst nem túl vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. Kissé besózva félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gy?r?ire szedjük, majd 3 ev?kanál olajon 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk, sz?r?lapáttal kiemeljük. A maradék egykanálnyi olajjal négy alufólia lapot megkenünk, a húsokat ráfektetjük. Mindegyikre egy-egy szelet húsos szalonnát terítünk, mustárral megkenjük. A hagymát elosztjuk rajtuk, majd a hosszában vékonyan felszeletelt uborkát is ráfektetjük. A húsok mindkét oldaláról egy kicsit a kö- zepe felé felhajtunk, majd föltekerjük, és szorosan az alufóliába csomagoljuk. A hagyma sütésénél visz-szamaradó olajban többször megforgatva 3-4 percig sütjük, majd el?melegített süt?be toljuk. A közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) 20 percig sütjük. Lecsöpögtetve félretesszük. Zsírjában a ketchupot és a lisztet kissé megfuttatjuk, vízzel fölöntjük. 1-2 percig kevergetve forraljuk, ha kell, utánasózzuk, lesz?rjük. A hústekercseket a fóliából kibontva tányérra rakjuk, a pecsenyelével leöntjük. Köretnek burgonyapüré, párolt zöldség, vajas kukorica és káposztasaláta illik hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 395 kcal / 1652 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (badacsonyi rajnai rizling `98).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY