Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 532 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Tárkonyos húsos káposzta

Tárkonyos húsos káposztaHozzávalók

10 dkg füstölt szalonna
20 dkg sonka
40 dkg füstölt oldalas
1 szál (kb. 20 dkg) parasztkolbász
3 ev?kanál olaj
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csapott ev?kanál édesnemes pirospaprika
1,2 kg savanyú káposzta
1 babérlevél
2 ág friss vagy 1 csapott
ev?kanál ?rölt tárkony
1 mokkáskanál ?rölt kömény
2 dl tejföl, 1 ev?kanál finomliszt
darált cseresznyepaprika

      A szalonnát kicsi, a sonkát valamivel nagyobb kockákra vágjuk. Az oldalast a csontok mentén négy részre daraboljuk, a kolbászt fölszeleteljük. Mindezeket az olajon kis lángon 8-10 percig pirítjuk. Ezalatt a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon finomra vágjuk. A vöröshagymát a húsos alapra szórjuk, 4-5 percig fonnyasztjuk, majd a fokhagymát is beledobjuk. Épp csak ?átpörgetjük?, a t?zr?l lehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük. A káposztát, ha túl savanyú, kissé kimossuk és néhány vágással felaprítjuk. A hagymás-húsos alapba keverjük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és nagy lángon fölforraljuk. A babérral, a tárkonnyal és a köménnyel f?szerezzük, lefödve, kis lángon b? 1 óra alatt puhára pároljuk. A tejföllel és 1 deci vízzel simára kevert liszttel s?rítjük, ha kell, utánaízesítjük. Aki szereti, darált csíp?s paprikával is ?tüzesítheti?.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 960 kcal / 4013 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói olaszrizling ?98).

Jótanács: Káposzta helyett 50 deka szárazbabbal is készíthetjük, amit f?zés el?tt egy éjszakára hideg vízbe áztatunk..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY