Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1229 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Olasz parajos palacsinta

Hozzávalók

a palacsintatésztához:
15 dkg rétesliszt, 2 dl tej
1 dl szódavíz vagy
szénsavas ásványvíz
2 tojás, só
a sütéshez:
olaj
a töltelékhez:
25 dkg mélyh?tött paraj
25 dkg túró
10 dkg reszelt parmezán
só, ?rölt bors, 1 tojás
10 vékony szelet húsos
szalonna (ún. sliced bacon)
a tetejére:
1 dl húsleves
2 ev?kanál reszelt
parmezán
5 dkg Rama
margarin

      A palacsintatésztához valókat összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk, majd az olajon 8-10 vékony palacsintát sütünk bel?le. A töltelékhez a felengedett parajpürét a túróval, a reszelt parmezánnal, a tojás-sal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a palacsintákat egyenként megkenjük vele. Mindegyiket felhengergetjük, és keresztben kettévágjuk. Az így kapott tekercsek felét szalonnaszeletekbe burkoljuk, és a "meztelen" palacsintahengerekkel felváltva kiolajozott t?zálló tálba sorakoztatjuk. A húslevest aláöntjük, a re-szelt parmezánnal megszór-juk, a margarint rámorzsoljuk, és süt?ben közepes lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) kb. 30 percig sütjük.


Elkészítési id?: 45 perc + palacsintasütés.
Egy adag: 823 kcal / 3441 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay barrique `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY