Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 359 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Jostás húsgombóc

Jostás húsgombócHozzávalók

a húsgombóchoz:
15 dkg rizs
60 dkg darált sertéscomb, só
fél mokkáskanál ?rölt fekete bors
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
8 vékony szelet húsos szalonna
a jostamártáshoz:
80 dkg josta (az egres és
a feketeribiszke keresztezéséb?l származó gyümölcs)
3 ev?kanál cukor
2 dl édes vörösbor
só, 1 kiskanál mustár

      A rizst a szokásos módon megpároljuk, kih?tjük. A darált húsba keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a tojással együtt az el?z?ekhez adjuk. A masszából nedves kézzel 5-6 centi átmér?j? gombócokat formálunk, majd enyhén sós, gyöngyöz? forrású vízben kb. 15 perc alatt megf?zzük. Sz?r?kanállal kiemeljük, egy-egy szelet húsos szalonnával körbetekerjük, közepesen forró süt?ben 10 percig sütjük. Ezalatt a mártáshoz megtisztítjuk a jostát. A felét ledaráljuk vagy áttörjük. A cukorral, a borral, csipetnyi sóval és a mustárral összekeverjük. Teflon? Platinum bevonatos edénybe töltjük 2-3 percig forraljuk, majd a többi gyümölcsöt is hozzáadjuk. Tálaláskor a húsgombócokra öntjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 798 kcal / 3336 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor ( Villányi Cabernet Sauvignon `96).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY