Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1363 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Bakonyi pulykaragu galuskával Sajtos kivisaláta

Bakonyi pulykaragu galuskával Sajtos kivisalátaHozzávalók

a f?fogáshoz:
1 vöröshagyma
6 ev?kanál olaj
1 csapott ev?kanál csemege
pirospaprika
kb. 1 ev?kanál só
1 mokkáskanál ?rölt
köménymag
1 kiskanál darált
cseresznyepaprika
1 gerezd fokhagyma
1-1 paprika és paradicsom
(el is hagyhatók)
50 dkg apróbb csiperke
50-60 dkg pulykamellfilé
2 dl tejföl
1 púpozott ev?kanál
finomliszt
1 dl tejszín
1 mokkáskanál ?rölt bors
a körethez:
2 kiskanál só
50 dkg finomliszt
2 tojás
kb. 4,5 dl hideg víz
2-3 ev?kanál olaj
a desszertként vagy el?ételként kínált salátához:
5-6 szem kivi
1 kis fürt piros sz?l?
(ha lehet, mag nélküli)
1 aprócska vöröshagyma
20 dkg gauda sajt
4 ev?kanál olaj
1 citrom leve
fél mokkáskanál ?rölt
fehér bors
1 púpozott kiskanál porcukor
2-3 dkg dióbél vagy mandula

1. 0. perc A pulykaraguhoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a fele olajon kevergetve 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A t?zr?l félrehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, közben a fele sóval ízesítjük, a köménnyel, a csíp?s paprikával meg a zúzott fokhagymával f?szerezzük, és beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is. Kis lángon 10-15 percig f?zzük. 5. perc Egy nagyobb lábasban kb. 3 liternyi vizet 1 kiskanálnyi sóval felteszünk forrni. Ez a galuska kif?zéséhez kell majd. A gombát megtisztítjuk (elég csak megmosni és homokos talpát levágni), majd cikkekre vágjuk. A pulykamellet kisujjnyi csíkokra daraboljuk, a maradék sóval, a borssal bedörzsöljük. 10. perc A salátához a kivit meghámozzuk, hosszában félbevágva fölszeleteljük. A sz?l?t megmossuk, a fürtr?l lefejtjük, a szemeket félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot vékony csíkokra metéljük. Az olajban a citromlevet, a borsot és a porcukrot kiskanállal simára keverjük, az el?készített hozzávalókat beleforgatjuk. Tálalásig beh?tjük. 15. perc A paprikás levet egy másik lábasba átsz?rjük, a gombát beledobjuk, kb. 8 percig f?zzük. Ez a m?velet el is maradhat, de a mártás ett?l lesz szép, bársonyos. 17. perc A galuskához valókat - beleértve a maradék 1 kiskanál sót is - fakanállal tálban összekeverjük (nem kell nagyon kidolgozni, mert akkor nehezebb bánni vele), hagyományos módon a vízbe szaggatjuk, kif?zzük, lesz?rjük. Langyos vízzel leöblítjük, de vigyázzunk, nehogy nagyon leh?tsük. Az olajjal összekeverjük és letakarva melegen tartjuk. 24. perc Egy serpeny?ben 3 ev?kanál olajat megforrósítunk, majd a húst többször megkeverve 5 perc alatt megpirítjuk benne. Közben a tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a gomba levét ezzel s?rítjük, 1-2 percig forraljuk. Ha kész, belekeverjük a pirított pulykacsíkokat is. 30. perc A gombás-paprikás pulykaragu kész a hozzá tartozó galuskával együtt. A salátát is beh?töttük, tálaláskor csak a durvára vágott diót (mandulát) kell rászórni.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 403 kcal / 1685 kJ.
Italajánlat: a f?fogáshoz: száraz siller (Szekszárdi kadarka siller 2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY