Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1307 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Szalonnás masnik

Szalonnás masnikHozzávalók (30 db.)

1 csomag mélyh?tött,
leveles vajas tészta
(40 dkg)
15 szelet húsos szalonna
(sliced bacon), 1 tojás
10 dkg reszelt sajt, só
a tészta nyújtásához:
liszt

      A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és süt?- papírral bélelt süt?lemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró süt?ben (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgá- ra sütjük. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 481 kcal / 115 kJ.
Italajánlat: száraz rosé (Soproni rosé `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY