Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 986 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Avokádós kanapék

Hozzávalók

6 nagyobb szelet
rozskenyér
1 érett avokádó
1 citrom, só
1 kiskanál kapribogyó
(sós lében, üvegben
kapható)
1 csokor petrezselyem
4 közepes ecetes uborka
1 f?tt tojás
1 kiskanál mustár
12 el?f?zött koktélrák
(konzerv is lehet)
a díszítéshez:
néhány szál friss kapor

      A kenyérszeleteket lehéjazzuk, és 12 egyforma kis négyszöget vágunk bel?lük. Ezeket el?melegített süt?ben megpirítjuk, és szalvétával könnyedén letakarva félretesszük. Az avokádót hosszában kettévágjuk, magját kidobjuk. Húsát a héjából ev?kanállal kiemeljük, tálban citromlével meglocsoljuk, kissé megsózzuk, és villával alaposan szétnyomkodjuk. A kapribogyót, a petrezselymet, az apróra felkockázott uborkát, a f?tt tojást és a mustárt merül?mixerrel pépesítjük. Az avokádómasszát is hozzáadjuk és ismét összekeverjük, addig, amíg sima krémet nem kapunk. Fél órára h?t?szekrénybe tesszük, azután habzsákba vagy két centire levágott sarkú nejlonzacskóba töltjük. Gazdagon adagolva a pirított kenyérszeletkékre nyomjuk, és mindegyikre sz?r?kanálban alaposan lecsöpögtetett rákocskát ültetünk. Megmosott, leszárogatott, leveleire csipkedett kaporbóbitával csinosítjuk.


Elkészítési id?: 20 perc + h?tés.
Egy adag: 441 kcal / 1844 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmélyi sauvignon blanc 2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY