Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 342 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Debreceni malaclapocka

Debreceni malaclapockaHozzávalók

1-1,2 kg hosszúkás darab
malaclapocka (lehet comb,
dagadó vagy épp húsos
hasaalja is)
só, ?rölt bors
3 zsemle
2 tojás
1-1 kiskanál szárított
majoránna és fölaprított
petrezselyem
2-3 szál debreceni
2-3 ev?kanál olaj

      A húst megmossuk, b?rös oldalával lefelé deszkára fektetjük, majd kicsontozzuk. Aki még sose csinált ilyet, ne ijedjen meg, a csont mellett apró vágásokkal haladva nem olyan nehéz m?velet. Ezután középr?l jobbra is, balra is lapjában bevágjuk majd kihajtjuk, hogy tölteni lehessen. Húsos részét sóval és borssal bedörzsöljük, vigyázva, nehogy a f?szerek a b?rére kerüljenek. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a tojásokkal, a majoránnával és a petrezselyemmel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egyenletesen a húsra kenjük, hosszában a debreceniket belefektetjük. A lapockát eredeti formájára visz-szahajtjuk, vékony spárgával - ahogyan a sonkát is szokás - átkötözzük. Enyhén megolajozott alufóliába csomagoljuk, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1 óra 20 percig sütjük. A fóliából kibontva, változatlan lánggal további 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Fölszeletelve tálaljuk. Köretnek vajas burgonya és valamilyen friss saláta illik hozzá.


Elkészítési id?: 2 óra 35 perc.
Egy adag: 591 kcal / 2471 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi kadarka `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY