Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 375 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Narancsos borda

Hozzávalók

60 dkg kicsontozott
sertéskaraj, só
fél mokkáskanál
?rölt bors
4 narancs
2 ev?kanál cukor
5 dkg vaj
1 csapott kiskanál
finomliszt

      A húst 8 szeletre vágjuk, kiverjük, széleit bevagdossuk, majd megsózva, megborsozva félrerakjuk. A narancsokat jól megmossuk. Az egyiknek a héját vékonyan lefejtjük úgy, hogy fehér bundájából ne maradjon rajta. A héjat vékony csíkokra vágjuk, lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A fele cukorral ízesítjük, 5 percig f?zzük, majd félrehúzzuk. A meghámozott narancsot egy másikkal együtt kifacsarjuk. Kb. 2 deci levet nyerünk, amit átsz?rünk. Maradt még két narancsunk, amiket szintén úgy hámozunk meg, hogy a gyümölcs húsán ne maradjon fehér héj. Ezután karikákra vágjuk. A vajat fölolvasztjuk, a hússzeleteket nagy lángon, oldalanként 3-3 percig sütjük benne. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában 1 ev?kanál cukrot világosbarnára karamellizálunk, a lisztet beleszórjuk. Fél perc alatt megfuttatjuk, a narancslevet ráöntjük. 1-2 percig forraljuk. Ha túl s?r? lenne, egy kevés vízzel hígíthatjuk. A húsokat tányérra rakjuk, a narancskarikákat ráfektetjük, majd a forró narancsos mártással leöntjük. A puha, lecsöpögtetett narancshéjjal díszítjük. Perg?s, párolt rizst kínálunk hozzá.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 442 kcal / 1848 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor (Dél-balatoni tramini `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY