Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 666 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Pontyderék lengyelesen

Hozzávalók

1 kg pontyfilé
só, ?rölt bors
1 citrom leve
1 vöröshagyma
2 ág szárzeller
(halványzeller)
2-2 közepes sárgarépa
és petrezselyemgyökér
1 kisebb (kb. 50 dkg)
kanadai süt?tök
10 dkg húsos császár-
szalonna
3-4 ev?kanál
finomliszt
4 ev?kanál olaj
3 dkg vaj vagy
Rama margarin
1 ev?kanál cukor
2-3 szardellafilé (ajóka)
2,5 dl vörösbor
1,25 dl átsz?rt húsleves
(leveskockából is jó)
6 dkg vékony csíkokra
vagy lapocskákra vágott
mandula (mindkét
változat készen kapható)
1 kis csokor petrezselyem

      A halat megmossuk, leszárogatjuk, majd kétujjnyi vastagon fölszeleteljük. Kb. 1 csapott ev?kanál sót meg 1 mokkáskanál borsot citromlével összekeverünk, a halhúst alaposan bedörzsöljük vele, és félretesszük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, majd egy-centis kockákra, a szalonnát pedig feleakkorára vágjuk. A halat lecsöpögtetjük, a lisztben meghempergetjük, azután a megforrósított olajon oldalanként 1-2 perc alatt el?sütjük. Sz?r?lapáttal kiemeljük, félrerakjuk. A vajat a szalonnával együtt a visszamaradt olajba dobjuk. A cukorral 2-3 percig sütjük, amíg karamellizálódni nem kezd. Ekkor a zöldséget hozzáadjuk, 5-6 percig pároljuk-pirítjuk. Az apróra vágott konzerv szardellafilét belekeverjük, a bort meg a levest ráöntjük. A mandulát és a fölaprított petrezselymet beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az el?sütött halat ráfektetjük. Lefedve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk, de közepesen forró süt?ben is süthetjük ugyanennyi ideig. Zsemlegombóc az igazi mellé.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 675 kcal / 2840 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Tihanyi kékfrankos `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY