Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1361 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Avokádó saláta grépfrúttal

Hozzávalók

2 nagyobbacska grépfrút
1 ev?kanál fehérborecet
3 ev?kanál kukoricacsíra-
olaj (másfajta is lehet)
só, ?rölt bors
1 érett avokádó
1 kis köteg madársaláta
(galambbegysaláta)

      A grépfrútot megmossuk és meghámozzuk. Egy kis darab héjat - miután fehér bundáját is lefejtettük róla - elfelezünk. Az egyiket gyufaszálnyi csíkokra, a másikat finomra vágjuk. El?bbit leforrázva félrerakjuk. Utóbbit tálba szórjuk, a borecettel, a kukoricacsíra-olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A grépfrútot tovább hámozzuk, tehát körben fehér húsát is levágjuk. Ha már teljesen "kopasz", egy tál fölött kifilézzük, vagyis a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén bevágva, a gyümölcs húsát - a filéket - kiemeljük. Rostos vázát kissé kinyomkodjuk, mert akkor jó, ha azzal együtt, ami filézés közben a tálba csöpögött, 2 ev?kanálnyi lesz bel?le; ezt az ízes olajhoz öntjük. Az avokádót félbevágjuk, közben magját kiszedjük, húsát kanállal a héjból egyben kiemeljük, vékonyan fölszeleteljük. 4 tányéron a grépfrútfilékkel váltogatva elosztjuk. Az olajos öntettel meglocsoljuk, a csíkokra metélt narancshéjjal és salátával díszítjük. Pirítóst is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 15 perc.
Egy adag: 199 kcal / 832 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Tokaji furmint `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY