Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1169 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mákos áfonyás korongok

Hozzávalók (kb. 75 darab)

10 dkg finomra
darált mák
1 citrom reszelt héja
12 dkg vaj vagy
Rama margarin
12 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 vaníliarúd
40 dkg finomliszt
1 kiskanál süt?por
a nyújtáshoz:
liszt
a töltelékhez:
60 dkg vörösáfonya-
lekvár
3 kiskanál étkezési
keményít?

      A mákot a citromhéjjal összeforgatjuk. A vajat és a zsírt el?ször magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A kettéhasított vaní-liarúd kikapart húsát hoz-záadjuk. A lisztet a süt?porral és a mákkal elkeverjük, majd a cukros vajjal összegyúrjuk. Fóliába vagy folpackba csomagolva kb. 2 órára beh?tjük. Ezután enyhén belisztezett gyúrólapon 3-4 milliméter vékonyságúra lapítjuk, majd egy 3 centi átmér?j? pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A lees? részeket újra összegyúrjuk és ki-nyújtjuk. Süt?papírral bélelt tepsire rakjuk, és a köze- pesnél kisebb lánggal (kb. 160 °C) kb. 12 percig sütjük. A töltelékhez a lekvárt felforraljuk, majd a kevés vízben simára kevert keményít?t hozzáadjuk. 1-2 percig forraljuk, majd h?lni hagyjuk. Ha a tészta is, a töltelék is kih?lt, 2-2 tésztakorongot a lekvárral "összeragasztunk", a maradékkal pedig a tetejét bepöttyözzük. Ha kih?lt, süt?papírral bélelt, jól záródó fémdobozokban tárolhatjuk 2-3 hétig.


Elkészítési id?: 2 óra + pihentetés.
Egy adag: 83 kcal / 349 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY