Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1102 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Havas feny?k

Havas feny?kHozzávalók (kb. 40 darab)

a tésztához:
32 dkg finomliszt
2 tojás, csipetnyi só
5 dkg puha vaj
22 dkg porcukor
1 ev?kanál rum
8 dkg finomra darált
mandula
1 mandulaíz? süt?aroma
a nyújtáshoz: liszt
a töltelékhez:
10 dkg földimogyoró
2 ev?kanál méz
1 ev?kanál kakaópor
a tálaláshoz:
porcukor

      A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, h?vös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és kis feny?formákat szúrunk ki bel?le. Mindegyiket süt?papírral borított tepsire fektetjük, és el?melegített süt?ben köze-pes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földi- mogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kih?lt feny?kekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és id?nk - szerint cukormázzal is díszíthetjük.


Elkészítési id?: b? 1 óra.
Egy adag: 101 kcal / 423 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY