Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1208 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mogyorós gyertyácskák

Hozzávalók (4 darab)

4 tojás, 4 ev?kanál cukor
1 kiskanál kakaópor
4 ev?kanál finomliszt
10 dkg mogyorókrém
(Nutella)
a mázhoz:
1 citrom leve
8-10 dkg porcukor
a díszítéshez:
2 aszalt füge
4 szem hámozott mandula
a tálaláshoz:
vegyesgyümölcs-bef?tt
vagy gyümölcssaláta

      A tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a tojásfehérjékb?l vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kisujjnyi vastagon süt?papírral bélelt tepsibe simítjuk és el?melegített süt?ben (180 oC; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15-16 perc alatt megsütjük. A süt?b?l kivéve lisztezett deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla és a tésztát h?lni hagy- juk. Ezután 4-5 centi átmér?j? pogácsaszaggatóval kis korongokat vágunk ki bel?le, és egyenként mogyorókrémmel megkenve 6-8 darabot egymás tetejére rakosgatunk. A mázhoz a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejföl s?r?ség? masszát kapjunk. Ebb?l egy-két ev?kanálnyit a "gyertyák" tetején oly módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéb?l és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Bef?ttel vagy gyümölcssalátával kínáljuk, amit pár csepp rummal vagy illatos lik?rrel kicsit megbolondítunk.


Elkészítési id?: b? 1 óra.
Egy adag: 1029 kcal / 496 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY