Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1340 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Vaníliás-csokoládés éclair

Vaníliás-csokoládés éclairHozzávalók (20 darabhoz)

a tésztához:
12 dkg vaj
14 dkg finomliszt, 4 tojás
a töltelékhez:
1 rúd vanília, 6 dl habtejszín
1 ev?kanál cukor
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
kis darab vaj

      A süt?t jó forróra (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) el?melegítjük. 10 deka vajat 3 deci forrásban lév? vízben fölolvasztunk, majd a lisztet egyszerre beleszórjuk. Kis lángon, szüntelenül keverve 1-2 percig f?zzük, ezalatt annyira bes?r?södik, hogy szinte elválik az edény falától. A t?zr?l félrehúzva 5 percig pihentetjük. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadva mindig jól kidolgozzuk, azaz csak akkor adjuk hozzá a következ? tojást, ha az el?z?vel a tésztát teljesen simára kevertük. A masszát 2 centi átmér?j? sima cs?vel ellátott habzsákba töltjük, majd a maradék vajjal kikent süt?lapra kb. 8 centi hosszú kis tésztarudacskákat nyomunk bel?le. Kétujjnyi teret hagyjunk közöttük, hogy legyen helyük növekedni. Az el?melegített süt?ben 20-25 percig sütjük. Ezután éles kiskéssel a fánkokat lapjában félbevágjuk, és még 5 percre a süt?be visszatoljuk, hogy kell?en kiszáradjanak. Akkor jó, ha szép aranybarnák és ropogósak. Egyenként rácsra rakva h?lni hagyjuk. A töltelékhez a vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot és a vanília húsát hozzáadjuk. A csokoládét darabokra tördeljük, majd vízg?zre téve fölolvasztjuk, a vajat beledobjuk. 6-8 percre félretesszük, hogy egy kicsit h?ljön, majd a tésztatet?kre csurgatjuk, és dermedni hagyjuk. A vaníliás habot a fánkokba töltjük, végül csokoládés tetejüket ráillesztjük. Legjobb frissen fogyasztva.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 1016 kcal / 243 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Badacsonyi olaszrizling `99.

Jótanács: - Az éclair helyes kiejtése magyarul ekler. - A tésztát többféleképpen is elronthatjuk: ha a fánkok nem n?nek meg, annak az lehet az oka, hogy a tojásokkal egyenként nem dolgoztuk ki jó alaposan vagy a süt? nem volt elég forró. Ha pedig a süt?b?l kivéve látványosan összeesnek, akkor egyszer?en nincsenek még készen, toljuk vissza a süt?be..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY