Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 770 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csíkos sajtfelfújt

Csíkos sajtfelfújtHozzávalók (4-6 személyre)

8 tojás
1 csapott ev?kanál liszt
3 kiskanál tej
4 ev?kanál reszelt sajt
só, ?rölt bors
3 kiskanál paradicsompüré
15 dkg mélyh?tött
parajkrém, 1 diónyi vaj

      A tojások sárgáját egy tálban a liszttel és a tejjel habosra keverjük, a reszelt sajtot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd három tálba egyenl? arányban szétosztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A hab egyharmadát óvatosan az els? tálba keverjük. A másodikban elkeverjük a paradicsompürét, majd az újabb egyharmadnyi habot gyengéden beleforgatjuk. A harmadikat a kinyomkodott parajkrémmel jó alaposan eldolgozzuk, majd ezt követ?en a maradék tojáshabot finoman hozzáadjuk, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. El?ször a színezetlen, sárga masszát egy kivajazott, mélyebb t?zálló tálba töltjük, vízfürd?be állítjuk, és el?melegített süt?ben közepes lánggal (180 oC; légkeveréses süt?ben 165 oC) kig?zöljük. Ha megszilárdult (ezt t?próbával ellen?rizzük), a piros masszát egyenletesen a tetejére öntjük, a süt?be visszatoljuk, és ha ez is kész, ráöntjük a parajos réteget, és ezzel is ugyanúgy járunk el. Tálra borítjuk, tortaszeletekként vágva azon forrón kínáljuk. Tetejét paradicsomcikkekkel, paprikakarikával díszíthetjük.



Italajánlat: száraz fehérbor Somlói olaszrizling `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY