Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 258 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Libapecsenye konyhaf?nök módra

Hozzávalók

4 fiatal libacomb
(egyenként kb. 35 dkg)
1 csapott ev?kanál só
1 mokkáskanálnyi ?rölt
fekete bors
20 dkg sertésdagadó
1 zsemle
1 csapott kiskanál
majoránna
2 gerezd fokhagyma
fél csokor metél?hagyma
1 tojás
5 dkg marinált paprika
3 ev?kanál f?tt
zöldborsó
2-3 ev?kanál olaj
25 dkg vegyes zöldség
1 kisebb vöröshagyma
1 dl fehérbor
1-1 kiskanál paradicsom-
püré és finomliszt

      A libacombokat - miután a tolltokokat eltávolítottuk - b?rös oldalukkal lefelé vágódeszkára fektetjük. Éles késsel a húsból a fels? csontot kivágjuk úgy, hogy a combok alsó része egyben maradjon. A húst lapjában egyenes szeletté vágjuk, kissé kiverjük, a só és a bors kétharmadával beszórva félrerakjuk. A lees? libahúst a dagadóval és a hideg vízbe áztatott kifacsart zsemlével együtt kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk. A maradék sóval, borssal, a majoránnával, a zúzott fokhagymával, a fölaprított metél?hagymával és a tojással összekeverjük. A kis kockákra vágott marinált paprikát és a lecsöpögtetett borsót is hozzáadjuk. Ezt a tölteléket a libacombokba, a csontok helyére púpozzuk, majd óvatosan megolajozott alufóliára fektetjük. A fólia segítségével eredeti (comb-) formájukra visszaigazítjuk, majd szorosan becsomagoljuk. A zöldséget és a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, tepsibe szórjuk. Az olajjal meglocsoljuk, kis pohárnyi vizet aláöntünk, a libacombokat ráfektetjük, és süt?ben, közepes lánggal (180 oC; légkeveréses süt?-ben 165 oC) kb. 40 percig sütjük. Ezután a húst a fóliából kicsomagoljuk, majd a süt?be visszatolva úgy 40 perc alatt piros-ropogósra sütjük. Közben levével gyakorta meglocsoljuk, végül tálra emeljük. Zöldséges párolólevét a borral, a paradicsompürével és a liszttel turmixoljuk, lábasba sz?rjük. Kevergetve fölforraljuk, és ha túl s?r?nek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk. Tálaláskor a libacombot fölszeleteljük - persze csak a fels? részét lehet -, tányér- ra rakjuk, majd ízes mártásával körülöntjük. Vörösborban puhított aszalt szilvával, burgonyafánkkal és szalonnába göngyölt zöldbabbal kínálhatjuk. Utóbbi úgy készül, hogy a puhára párolt hosszúkás angolbabot ötösével-hatosával kötegekbe rakjuk, vékony szelet húsos szalonnával körbetekerjük, süt?ben megsütjük.


Elkészítési id?: 2 óra 30 perc.
Egy adag: 3800 kcal / 909 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi cabernet franc `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY