Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 254 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Liba mama libája

Hozzávalók

1,5 kg vegyes zöldség
(karotta és petrezselyem-
gyökér fele-fele arányban)
1 termetes és 1 közepes
vöröshagyma
1 nagy, b?rös libamell
(kb. 70 dkg)
6-8 babérlevél
20 szem egész fehér bors
só, 8 ev?kanál olaj
25 dkg gomba
10 dkg rizs, 2 tojás
1 púpozott ev?kanál
zsemlemorzsa, 7 dl tejföl
3 ev?kanál liszt
2 csapott ev?kanál cukor
1 egész citrom leve

      A megtisztított, nem túl vékony zöldséget és a karikára vágott, felszeletelt nagy fej hagymát lábasba szórjuk, a kicsontozott, b?rös libamellet ráfektetjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a babérlevéllel és a fehér borssal f?szerezzük, majd megsózzuk. Addig f?zzük, amíg a zöldség nagyon puha nem lesz. A hús ekkor még biztosan nem az, de majd a süt?ben megpuhul. Amíg a hús és a zöldség f?, el?készítjük a többi hozzávalót. A kisebb, nagyon finomra vágott hagymát egy kevés olajon megfuttatjuk, és a megmosott, felszeletelt gombát addig pirítjuk rajta, amíg leve teljesen el nem f?. A rizst hagyományos módon megpároljuk. A libamellet a zöldséges f?z?léb?l kivesszük és b?röst?l ledaráljuk. A zöldségnek kb. a felét sz?r?kanállal kiszedjük, lecsepegtetjük és a húshoz adjuk. Ugyancsak hozzátesszük az el?re elkészített gombát, a rizst és a tojással összedolgozzuk. Ha szükséges, utánasózzuk. Az így elkészített masz-szából egy kizsírozott, t?zálló tál közepén hosszúkás cipót formálunk. A tetejét vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával és másfél pohár tejföllel meglocsoljuk. El?melegített süt?ben nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) kb. 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Amíg a hús sül, a maradék zöldséget a f?z?lével együtt szitán áttörjük vagy merül?mixerrel pépesítjük. 5-6 ev?kanál olajból a liszttel és a cukorral (ett?l kissé karamellizálódik) vékony, rózsaszín? rántást készítünk, és az áttört zöldsé- ges lével felengedjük. Pár percig forraljuk, és ha szüksé- ges, utánasózzuk, cukrozzuk, majd a citromlével ízesítjük. A végén a maradék tejfölt belekeverjük. Ekkor már csak egyet forralunk rajta. Burgonyaropogós (krokett) vagy spagetti illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra 10 perc.
Egy adag: 3461 kcal / 828 kJ.
Italajánlat: száraz siller Szekszárdi kadarka siller 2000.

Jótanács: - A darált libamellet és a f?tt zöldséget ne kézzel, inkább kanállal keverjük óvatosan össze, mert a masszában a zöldség így nem törik..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY