Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1272 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Ropogós müzliszelet

Ropogós müzliszeletHozzávalók (9 szelethez)

18 dkg sótlan vaj, 14 dkg méz
25 dkg barna cukor
35 dkg zabpehely (lásd: Jó tanács)
1 kiskanál ?rölt fahéj
8-10 dkg dió vagy mogyoró
8-8 dkg mazsola, kis kockákra
vágott, aszalt papaya vagy mangó,
aszalt sárgabarack, tisztított tökmag
5-5 dkg ?rölt mandula és szezámmag

      A süt?t közepesen forróra (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) el?melegítjük. Egy kb. 23 centis oldalú, 5 centi magas, négyszög alakú tepsit süt?papírral kibélelünk. A vajat kis lábasban fölolvasztjuk, és kevergetve el?bb a mézet, majd ha sima, a cukrot is hozzáadjuk. Kis lángon folyamatosan kevergetve 5 percig f?zzük, amíg a cukor el nem olvad benne, majd 1-2 percre nagy lángra állítjuk, hogy kissé bes?r?södjön, és olyan legyen, mint egy jó karamell. A t?zr?l lehúzzuk, az összes többi hozzávalót belekeverjük. A masszát a kibélelt tepsibe töltjük, és forró vízbe mártott ev?kanállal egyenletesen belenyomkodjuk. Az el?melegített süt?ben közepes lánggal 15 percig sütjük. Ha kih?lt, óvatosan körbevágjuk, vágódeszkára borítjuk és - miután a süt?papírt lehúztuk róla - hagyjuk kih?lni. Végül 3x3 szeletre felvágjuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 2910 kcal / 696 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY