Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 754 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sz?l?s ravioli

Hozzávalók

1 adag (3 ev?kanál
porcukorral és 1 zacskó
vaníliás cukorral
édesített) raviolitészta
a töltelékhez:
20 dkg sz?l?
4 ev?kanál konyak
3 ev?kanál porcukor
5 dkg babapiskóta
4 ev?kanál darált
mandula
a mártáshoz:
10 dkg darált mandula
3 ev?kanál porcukor
1,5 dl tej
a tálaláshoz:
fehér és piros sz?l?-
szemek
szeletelt mandula

      A tésztát az alaptésztánál leírt módon elkészítjük, édesítjük. A töltelékhez a sz?l?szemeket félbevágjuk - a nagyobb magokat kikaparhatjuk bel?lük -, és a konyakkal meglocsolva 30 percig állni hagyjuk. Ezután a cukorral, az össze-morzsolt piskótával és darált mandulával elkeverve a raviolitésztácskákba töltjük, majd kif?zzük. A mártáshoz a mandulát és a cukrot a tejbe szórjuk, felforraljuk és 5-10 percig f?zzük. Ha kell, közben a tejet pótoljuk. Az így kapott vékony mártást a végén átsz?rjük, és a raviolikat ezzel leöntve, a sz?l?szemekkel és a mandulaszeletkékkel díszítve tálaljuk.



Italajánlat: félédes fehérbor Tokaji hárslevel? `99.

Jótanács: - A megtöltött raviolit f?zés nélkül mélyh?thetjük, 1-2 hónapig eláll. Felhasználáskor a tésztát fagyott állapotban dobjuk a forró vízbe..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY