Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1347 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Vörösboros körtekompót

Vörösboros körtekompótHozzávalók

50 dkg körte
2,5 dl vörösbor
5 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 darabka fahéj
1 ev?kanál étkezési
keményít?

      A körtéket meghámozzuk, elnegyedeljük és magházukat kivágjuk. Ha a körték nagyon nagyok, a negyedeket tovább felezzük. A bort a cukorral, a vaníliarúddal és a fahéjjal felforraljuk. A vaníliát és a fahéjat ezután kidobjuk, a körteszeleteket pedig az ízes borba fektetjük. Közepes lángon 7 percig f?zzük, majd sz?r?kanállal kiemeljük. Az étkezési keményít?t 1 ev?kanál hideg vízzel simára keverjük és a bort bes?rítjük vele. A gyümölcsöt visszatesszük bele és megvárjuk, amíg teljesen kih?l. Édes felfújtak, piskótafélék mellé tejszínhab kíséretében kínáljuk.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 698 kcal / 167 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Ruby port `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY