Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1127 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Karamellás körtebomba

Karamellás körtebombaHozzávalók (10 személyre)

20 dkg Rama
margarin
10 dkg cukor
2 dl tejszín
1,3 kg kemény körte
1 nagy citrom leve
és reszelt héja
1 másnapos fehér-
kenyér-cipó
1 ev?kanál kristálycukor
1 mokkáskanál ?rölt fahéj
1 tojás, 8 dkg durvára
vágott mandula
a tálaláshoz:
tejszínhab

      A margarint egy kis serpeny?ben megolvasztjuk, a cukrot beleszórjuk és addig kevergetjük, amíg karamellizálódni nem kezd. Ekkor a tejszínt belecsorgatjuk, a lángot mérsékeljük és tovább keverve kb. 2 perc alatt bes?rítjük. A t?zr?l lehúzzuk és hagyjuk teljesen kih?lni. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük, húsát vastagon felszeleteljük. Lábasban a citrom levével és héjával összekeverjük, majd fed? alatt, nagyon kis lángon 8-10 percig pároljuk. A süt?t el?melegítjük. A maradék margarinnal egy kerek, kb. 23 centi átmér?j? és 6 centi mély tortaformát vagy tálat kikenünk. A kenyér héját lefejtjük, majd a belsejét vékony szeletekre vágjuk. Ezek mindkét oldalát margarinnal megkenjük, az egyiket cukorral és fahéjjal jól beszórjuk. Két nagy szelet kenyeret fahéjas, cukros felével lefelé a forma aljára fektetünk. A maradék szeleteket félbevágjuk, néhányat még az aljára nyomkodunk, hogy a kenyér teljesen kitöltse, a többivel pedig az oldalát béleljük ki, fahéjas, cukros felükkel kifelé ezeket egy kissé egymásra is csúsztatjuk. A tojásokat tálban felverjük, a karamellás-tejszínes krém egyharmadát beleöntjük. A körtét beleforgatjuk, és a kenyérrel bélelt formába terítjük. A mandula kétharmadát rászórjuk, és a maradék kenyérszeletekkel befedjük, úgy, hogy cukros, fahéjas felük felfelé nézzen. Közepét egy kissé benyom-kodjuk, és az el?melegített s?t?ben közepesnél er?sebb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) kb. 30 percig sütjük. Ezután a maradék mandulával meghintjük, és még 5 percre a süt?be visszatoljuk, hogy a teteje kissé megpiruljon. A formát a süt?b?l kivesszük, majd a süteményt 10 percig h?lni hagyjuk. Ezt követ?en az oldalát körben késsel meglazítjuk, és egy tálra borítjuk. Porcukorral meghintve, a maradék karamellás tejszínnel leöntve tálaljuk.


Elkészítési id?: 80 perc.
Egy adag: 2199 kcal / 526 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji szamorodni `97.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY