Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 285 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkal

Pulykasteak édes-savanyú sárgabarackkalHozzávalók

60 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
1 kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt fekete bors
a sütéshez:
4 ev?kanál olaj
az édes-savanyú barackhoz:
1 kg sárgabarack
4 dl 5%-os vörösborecet
1 dl balzsamecet (speciálisan
érlelt vörösborecet, nagy
élelmiszerüzletekben kapható)
2,5 dl vörösbor
1 nagyobb fahéj
15 dkg barna cukor
fél mokkáskanál só
1 mokkáskanál Tabasco-mártás

      A pulykamellfilét rostjaira mer?legesen 4 egyforma szeletre vágjuk, fél centi vastagra kiverjük, széleit és inait bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A sárgabarackot alaposan megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A kétféle ecetet a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral fölforraljuk, majd a gyümölcsöt belerakjuk. Kis lángon 10 percig f?zzük. Ha kész, megsózzuk, a Tabascóval egy kicsit csíp?sre f?szerezzük. A hússzeleteket serpeny?ben, a megforrósított olajon, oldalanként 2-3 percig sütjük. Lecsöpögtetve tányérra tesszük, és sz?r?lapáttal, egy kevés lével mellészedjük a barackot is. Aki így nem találná elég laktatónak, f?zhet hozzá egy zacskó Riceland Gyors rizst köretnek.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 478 kcal / 1998 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor M?csényi kékfrankos `99.

Jótanács: ? Az édes-savanyú sárgabarack nemcsak szárnyasokhoz, hanem bárányhoz, sertéstarjához vagy roston sült vadhoz is illik..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY