Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1193 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Meggyes krémes lepény

Meggyes krémes lepényHozzávalók (6 személyre)

a tésztához:
10 dkg Rama margarin
4 dkg ?rölt mandula
10 dkg finomliszt
1-1 mokkáskanál rum
és szárított süt?éleszt?
2 tojás, 10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
a krémes töltelékhez:
2 dl tej, 2 tojássárgája
2 ev?kanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ev?kanál étkezési
kukoricakeményít?
20-25 dkg meggy
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj
1. A tésztához 10 deka vajat fölolvasztunk, a mandulát beleszórjuk. Néhány másodpercig pirítjuk, azután a t?zr?l lehúzzuk, a lisztet beleszórjuk. A rumot és az éleszt?t hozzáadjuk. 2 tojást egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverünk, majd az el?z?ekkel tésztává gyúrjuk. Amíg tölteléke elkészül, letakarva h?t?szekrénybe tesszük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a keményít?t hozzáadjuk. A tejet ráöntjük, majd a t?zre téve, kevergetve kb. 1 percig forraljuk. Ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. Egy kb. 21 centi átmér?j? tortaformát kivajazunk, és a tészta kétharmadával kibéleljük úgy, hogy 2-2,5 centi magas pereme legyen. A már csak langyos krémmel megtöltjük. A meggyet leszárazzuk, megmossuk, kimagozzuk, nagyon jól lecsöpögtetjük és a krémre szórjuk. Akkor jó, ha félig belesüpped. 2. A maradék tésztát 21 centis körré lapítjuk, ügyesen a tortaformában lév? tésztára fektetjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (210 °C; légkeveréses süt?ben 190 °C) 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kih?lni.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 461 kcal / 1927 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Tawny port.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY