Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1312 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Szilvakocsonyás kuglóf

Hozzávalók (8 szelet)

a kuglófhoz:
15 dkg Rama margarin
2 dl (kb. 20 dkg)
cukor, 2 tojás
3 dl (18-20 dkg)
finomliszt
2 kiskanál süt?por
2 kiskanál vaníliás cukor
1-1 mokkáskanál ?rölt
szegf?szeg és ?rölt
kardamom
0,5 dl cukrozatlan
kakaópor
1 dl er?s feketekávé
a forma kikenéséhez:
vaj, zsemlemorzsa
a szilvakocsonyához:
70 dkg szilva vagy ringló
0,5 dl vörösbor
1,5 dkg zselatinpor
2 ev?kanál szilvapálinka
1-1 késhegynyi ?rölt
fahéj és szegf?szeg
3 ev?kanál méz vagy
cukor

      A kuglófhoz a margarint a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. A lisztet a süt?porral, a vaníliás cukorral, a f?szerekkel és a kakaóporral összeforgatjuk, az el?z?ekhez adjuk a kávéval együtt. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt kuglófformába töltjük, el?melegített süt?ben, kö- zepes lánggal (180 °C; lég- keveréses süt?ben 165 °C) 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kih?lni, majd tálra borítjuk és lapjában félbe-vágjuk úgy, hogy az alja valamivel nagyobb legyen. Kés?bb csak erre lesz szükség, a többit megehetjük. A szilvát megmossuk, kimagvaljuk, egyharmadát turmixoljuk és átsz?rjük. A bort, a zselatint és a pálinkát hozzáadjuk, megf?szerezzük, kevergetve 1-2 percig forraljuk, míg a zselatin fölolvad benne. A maradék szilvát elnegyedeljük, a boros szilvapürébe szórjuk a mézzel (cukorral) együtt. Az id?közben kimosott kuglófformába töltjük, s miel?tt megdermedne, a tésztát ráillesztjük. H?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor fél percre forró vízzel félig telt lábasba állítjuk, ezután tányérra borítjuk. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.


Elkészítési id?: 2 óra + amíg megdermed.
Egy adag: 455 kcal / 1902 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Tawny port.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY