Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 329 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


30 perc menü: Görögös húspogácsa, Tejes pite

Hozzávalók

a f?fogáshoz:
60 dkg darált marhahús
(eredetileg bárányhús)
1 tojás, 1 csapott kiskanál só
1-1 mokkáskanál ?rölt
fekete bors, kakukkf?, origano
és bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
4-5 ev?kanál zsemlemorzsa
15 dkg feta sajt
2 közepes, kemény paradicsom
a sütéshez:
6-7 ev?kanál olívaolaj
a salátához:
2 fej saláta
2 karcsú kígyóuborka
(kb. 60 dkg)
4 kisebb lilahagyma
4-5 ev?kanál paprikával
töltött olajbogyó
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt
fekete bors
4 ev?kanál tárkonyecet
10 ev?kanál olaj
(eredetileg olívaolaj)
a desszerthez:
20 dkg finomliszt
3 tojás, 1 liter tej
5 ev?kanál cukor
fél mokkáskanál só
4 dkg vaj
az öntethez:
50 dkg sárgabarack
5 ev?kanál cukor
2-3 ev?kanál barack-
pálinka

      0. perc A süt?t jó forróra (kb. 220 °C-ra; légkeveréses süt?t 200 °C-ra) el?melegítjük. A tésztához a lisztet a tojással és a fele tejjel jól kikeverjük, csak ezután öntjük hozzá a többi tejet (ha egyszerre készítjük, csomós lesz). A cukorral és a sóval ízesítjük, félretesszük. 3. perc A desszert öntetéhez való barackot jól megmossuk, félbevágva turmixoljuk, majd lábasba öntjük. A cukorral ízesítjük, és kis lángon kb. 15 perc alatt s?r?re (szinte lekvárrá) f?zzük, közben id?nként belekeverünk. 6. perc A darált húst a tojással ösz-szedolgozzuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkf?vel, az origanóval, a bazsalikommal és a zúzott fokhagymával f?szerezzük. 8 részre osztjuk, zsemlemorzsával behintett gyúrólapon tenyérnyi, 1 centi vastag lapokká igazítjuk; azután kicsit magára hagyjuk. A cukros barackba belekeverünk. 10. perc Egy kb. 30x25 centis tepsit kivajazunk, a tésztát beleöntjük. A forró süt?be toljuk és kb. 20 percig sütjük. Tehát éppen akkorra lesz kész, mire tálaljuk, de ez a jó, hiszen melegen kell kínálni. 12. perc A feta sajtot és a megmosott paradicsomot 0,5 centis kockákra vágjuk, összekeverjük, a húspogácsák közepén elosztjuk. A húsos masszát körben ráigazgatjuk, majd kissé összenyomkodjuk, nehogy a töltelék kifolyjon. 15. perc A hús-pogácsákat zsemlemorzsában megforgatjuk, majd serpeny?be, a kissé megforrósított olajra rakosgatjuk. Közepes vagy annál kicsit kisebb lánggal oldalanként 6-7 percig sütjük, félid?ben megfordítjuk. 18. perc A salátához a fejes salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk. A desszert öntete mostanra jó, a t?zr?l levehetjük. A kígyóuborkát megmossuk és vékonyan fölszeleteljük, aho-gyan a meghámozott lilahagymát is. Figyeljünk a húspogácsára, körülbelül most kell megfordítani. Az olajbogyókat félbevágjuk. 24. perc A salátához valókat tálba töltjük, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A sót és a borsot az ecetben kiskanállal elkeverjük, majd apránként az olajat is hozzáadjuk. A salátára locsoljuk, kissé összekeverjük. A húspogácsákat sz?r?lapáttal kiemeljük. 30. perc Tálalhatunk. A f?fogás a salátával együtt el-készült. A pitére vessünk egy pillantást. Szinte biztos, hogy kész, maximum 2-3 perc kell még neki. Kockákra vágva, a barackos öntettel körüllocsolva melegen kínáljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 842 kcal / 3520 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor a desszerthez édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY